Shak wat? Shakshuka! Dit eenpansgerecht van Oosterse afkomst – met heel veel kruiden – is eigenlijk niet meer dan eieren in een pittige tomatensaus. En lékker dat het is. Wat ook leuk is: Shakshuka kan worden gegeten als ontbijt, lunch of diner (ja echt!). We hebben hier het recept voor je!
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
1. Snijd de witte ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn.
2. Fruit de witte ui en knoflook in de olijfolie.
3. Snijd ondertussen de paprika in reepjes en voeg deze bij de ui en knoflook als deze glazig zijn gebakken.
4. Voeg na 10 minuten de tomatenblokjes en gedroogde kruiden bij het mengsel en laat dit indikken tot een dikke saus.
5. Maak kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in, laat de eieren garen in de saus met de deksel op de pan.
6. Maak ondertussen de naan broden zoals aangegeven op de verpakking. Snijd ook de avocado in dunne reepjes en hak de peterselie fijn, snijd de citroen in partjes.
7. Top het gerecht met de fijngehakte peterselie en kruimel de feta kaas erover heen. Serveer het gerecht met de reepjes avocado, een half naan brood en een partje citroen.
8. Eet smakelijk!